USGA, R&A kondigen vijf belangrijke regelwijzigingen aan die van kracht worden op 1 januari 2023

08 Nov 2022

USGA, R&A kondigen vijf belangrijke regelwijzigingen aan die van kracht worden op 1 januari 2023

Deze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Update uw instellingen hier om het te zien.

De golfregels evolueren voortdurend, en hoewel de wijzigingen die op 1 januari 2023 van kracht worden, niet het niveau van de revisie van 2019 bereiken, moeten jij en je speelpartners nog steeds op de hoogte zijn van een handvol opmerkelijke verschillen.

De USGA en R&A brengen doorgaans elke vier jaar wijzigingen aan, maar er was enige onzekerheid over wat er zou komen nadat de bestuursorganen in 2019 zoveel drastische veranderingen hadden doorgevoerd - de pin erin laten zitten tijdens het plaatsen, vallen van kniehoogte, zoektijd verkorten van vijf naar drie minuten, enz.

We hebben nu ons antwoord en hieronder staan ​​de vijf belangrijkste veranderingen die je moet weten als je in 2023 op de eerste tee stapt.

1.

Nieuwe regel – Aanpassingen voor spelers met een handicap

Na de ingrijpende veranderingen in 2019 is het aantal regels teruggebracht van 34 naar 24, en dat aantal wordt nu 25 met de nieuwe regel die is ontworpen voor spelers met een handicap. Voorafgaand aan de 2023-editie van de Golfregels, stonden "De gewijzigde regels voor spelers met een handicap" los van de golfregels en fungeerden ze als lokale regels die alleen van toepassing zouden zijn als de commissie die verantwoordelijk is voor een wedstrijd ze zou aannemen. Vanaf 1 januari 2023 worden de gewijzigde regels Regel 25 en zijn de wijzigingen in Regel 25 automatisch van toepassing in alle competities en algemeen spel voor iedereen die in aanmerking komt om ze te gebruiken.

2.

Handicap op scorekaart (alleen Stroke Play)

Vanaf het moment dat de kalender het 2023 ingaat, hoeft u niet langer uw juiste handicap op uw scorekaart te vermelden. Het World Handicap System is steeds digitaler geworden, waardoor de toernooicommissie gemakkelijk de handicap van elke speler kan verifiëren. De commissie is nu verantwoordelijk voor het waarborgen van de nauwkeurigheid van de handicap van elke speler, en u krijgt geen straf als u niet uw juiste handicap op uw scorekaart schrijft.

3.

Beschadigde clubs vervangen

De 2019-versie van deze regel luidde: "Een speler mag normaal gesproken een club die beschadigd is tijdens een ronde (of terwijl het spel is gestopt) niet vervangen, behalve in een beperkt aantal gevallen."

Verhaal gaat verder

Deze regel kwam onder vuur te liggen bij de Northern Trust van 2019, toen Webb Simpson zijn driver kraakte tijdens het spelen en deze niet mocht vervangen door de back-updriver die hij ter plaatse had.

Simpson (73) speelt door gekraakte driver: 'Welke schade wordt aangericht door mij te laten overstappen?'

Onder de veranderingen die op 1 januari plaatsvonden, zou Simpson de gebarsten coureur halverwege de ronde mogen vervangen.

De nieuwe regel luidt: "Behalve in geval van misbruik mag de speler een beschadigde club repareren of vervangen door een andere club."

Eén belangrijke opmerking: als je ervoor kiest om de club te vervangen, moet je dit doen zonder het spel onnodig te vertragen. Het is niet toegestaan ​​om van de verste tee-box op de baan naar de parkeerplaats te rijden (of te lopen) terwijl je groep 20 minuten wacht, maar je kunt nu een andere club in het spel brengen als je toevallig langs de pro shop of parkeerplaats bij de bocht bijvoorbeeld, en kan overstappen zonder iemand op te houden.

4.

Bal bewogen door natuurlijke krachten

Een nieuwe uitzondering bepaalt dat een stilliggende bal moet worden teruggeplaatst als deze naar een ander deel van de baan beweegt of buiten de baan tot stilstand komt nadat hij is gedropt, geplaatst of teruggeplaatst.

Dit zou "The Rickie Rule" kunnen worden genoemd naar wat er met Fowler is gebeurd tijdens de 2019 WM Phoenix Open. In een stromende regen sloeg Fowler een bal over de 11e green die langs de hole rolde, een heuvel af en in het water. Fowler viel toen net buiten de hindernis op een steile heuvel, en terwijl hij zich voorbereidde op zijn volgende schot, rolde de bal in de hindernis en Fowler werd bestraft met een extra schot.

Rickie Fowler

Dit leek hard, aangezien Fowler niets had gedaan om ervoor te zorgen dat zijn bal terug de hindernis in rolde. Onder de nieuwe regel zou hij nog een drop kunnen nemen zonder nog een straf.

5.

Back-on-the-line noodhulpprocedure

De back-on-the-line uitwijkprocedure, vaak gebruikt voor een strafschopgebied en onspeelbare balontwijking, is vereenvoudigd, zodat de speler nu zijn bal op de lijn laat vallen en de bal binnen één club tot stilstand moet komen -lengte van waar het is neergezet.

Regels

Zoals weergegeven in de bovenstaande afbeelding, mag je bij het nemen van een onspeelbaar zo ver teruggaan als je wilt, zolang de oorspronkelijke rustplaats van de bal tussen jou en de hole blijft. Vanaf dat punt mag je de bal laten vallen en tot één clublengte in elke richting laten rollen, ook dichter bij de hole. De grondgedachte achter het feit dat de bal dichter bij de hole kan rollen, is dat u zich per definitie nog verder van de hole bevindt dan waar de bal oorspronkelijk tot stilstand kwam. Wanneer je een drop neemt voor een bal die in een strafgebied ligt, gebruik dan het punt van binnenkomst in de hindernis als markering tussen de droppositie en de hole.