Gratis eten wordt morgen uitgedeeld aan kiezers in deze vier swingstaten

08 Nov 2022

Gratis eten wordt morgen uitgedeeld aan kiezers in deze vier swingstaten

De verkiezingsdag is morgen en hoewel het uitbrengen van een stem voor de meesten van ons gemiddeld 30 minuten duurt, zullen sommige van onze medekiezers veel meer tijd besteden aan het wachten in de rij bij hun stembureau. Daartoe zal één non-profitorganisatie naar buiten komen om hen te steunen met een klein maar genereus gebaar.

Kiezers in verschillende swingstates kunnen zich verheugen op gratis eten terwijl ze in rijen wachten om de stembiljetten te krijgen. Vote.org, een onpartijdige non-profitorganisatie die zich inzet voor het vergroten van de kennis van kiezers, heeft als missie om een ​​deel van de pijn te verlichten van het staan ​​in lange rijen met gratis drankjes en snacks.

GERELATEERD: Dit restaurant is expres onbeleefd tegen zijn klanten - en ze zijn er dol op!

Volgens People zal de organisatie op 8 november foodtrucks naar de drukste stembureaus in de belangrijkste swingstaten van Arizona, Michigan, Nevada en Wisconsin brengen. onredelijk lange rijen op stembureaus met veel verkeer. Andrea Hailey, CEO van Vote.org, beschreef het brengen van eten en drinken naar in aanmerking komende kiezers als "het humane om te doen" en een "natuurlijke uitbreiding" van het aanmoedigen van kiezersparticipatie.

"Foodtrucks zullen het probleem van lange rijen niet oplossen, maar Vote.org hoopt dat het het stemproces veiliger en comfortabeler zal maken voor duizenden kiezers in het hele land", vertelde Hailey aan People. De inspanning is ook een kleine stap in de richting van het bestrijden van voedselonzekerheid in onderontwikkelde stemgemeenschappen.

Hoewel het nog niet bekend is wat voor soort voedsel er op de verkiezingsdag wordt uitgedeeld, is dit niet de eerste keer dat Vote.org foodtrucks naar stembureaus bracht. Volgens TMZ werden er tijdens de presidentsverkiezingen van 2020 gratis taco's uitgedeeld in cruciale staten als Georgia, Indiana, Michigan, North Carolina, Pennsylvania en Wisconsin.

Als je niet in een van de bovengenoemde vier swing-states woont, is er nog steeds een voedselfreebie die je kunt claimen nadat je hebt gestemd. Volgens de website van Krispy Kreme beloont het merk kiezers met zijn geliefde originele geglazuurde donut. Je kunt langs de winkel of drive-in van de keten gaan om je gratis donut te claimen nadat je hebt gestemd (hoewel iedereen de freebie kan claimen.)