AP Top 25: Georgië blijft op Nummer 1; Alabama, Clemson hebben beide grote watervallen

08 Nov 2022

AP Top 25: Georgië blijft op Nummer 1; Alabama, Clemson hebben beide grote watervallen

Georgië blijft het nummer 1 team van het land in de ogen van de Associated Press Top 25-kiezers.

Georgië was vorige week nummer 1 in de AP-peiling, maar nummer 3 in de eerste ranglijst van de College Football Playoff. En nadat de Bulldogs zaterdag een dominante overwinning op Tennessee hadden behaald, zou het een schok zijn als Georgia niet de nummer 1 was in beide ranglijsten.

Tennessee was het best gerangschikte team van de CFP-selectiecommissie, maar stond in de AP-peiling gelijk met Ohio State voor nummer 2. Na het verlies van zaterdag vielen de vrijwilligers drie plaatsen terug naar nummer 5.

De andere grote wedstrijd in de SEC had vergelijkbare implicaties voor de peiling. LSU maakte Alabama van streek na een succesvolle tweepuntsconversiepoging in de verlenging. Als gevolg hiervan is LSU acht plaatsen gestegen van nr. 15 naar nr. 7 in de AP-peiling. Alabama zakte ondertussen vier plaatsen naar nummer 10.

De andere grote dia in de AP-peiling kwam van Clemson na zijn lelijke wegverlies naar de voorheen niet-gerangschikte Notre Dame. Clemson zakte van nummer 5 naar nummer 12.

Georgia hoofdcoach Kirby Smart heeft de Bulldogs aan de leiding in de AP Top 25. (AP Photo/John Bazemore)

Achter Georgia bleef de staat Ohio op nummer 2 ondanks een wankel optreden op een regenachtige dag in Northwestern. Michigan schoot Rutgers voorbij met een sterke tweede helft en schoof vervolgens een plek op naar nummer 3. TCU bleef ongeslagen met een thuisoverwinning op Texas Tech en schoof drie plekken op naar nummer 4.

Oregon bleef winnen en staat nu op nummer 6, voor twee andere Pac-12-teams met één verlies - nummer 8 USC en nummer 9 UCLA.

Verder op de ranglijst staat Tulane op nummer 16. Tulane is het hoogst gerangschikte team van groep vijf voor een massale American Athletic Conference-wedstrijd met UCF, die drie plaatsen is gestegen naar nummer 22.

Andere opmerkelijke verhuizers in de ranglijst zijn Liberty, Illinois en Kansas State. Liberty is nu nr. 19 na een wegversperring boven Arkansas, Illinois, zeven plaatsen gedaald naar nr. 21 na een thuisverlies tegen de staat Michigan en de staat Kansas zakte 10 plaatsen naar nr. 23 na een verlies tegen Texas.

Texas is een van de nieuwkomers op de ranglijst. De Longhorns, die volgend weekend TCU zullen organiseren, staan ​​op nummer 18. Nummer 20 Notre Dame, nummer 24 Washington en nummer 25 Florida State staan ​​deze week ook weer op de ranglijst.

Verhaal gaat verder

Wake Forest en Oklahoma State zijn allebei gestopt nadat ze twee weken geleden nog in de top 10 stonden.

Hier is de volledige Top 25:

Georgië

Staat Ohio

Michigan

TCU

Tennessee

Oregon

LSU

USC

UCLA

Alabama

Ole juffrouw

Clemson

Utah

Penn State

Noord-Carolina

Tulane

NC-status

Texas

Vrijheid

Notre Dame

Illinois

UCF

Kansas staat

Washington

Staat Florida